Organistoren reünie van te sluiten Prins Hendrik Internaat al vroeg actief

Het duurt nog ‘even’ voor het zo ver is, maar de organisatoren melden alvast een reünie op het te sluiten schippersinternaat Prins Hendrik in Nieuwegein die pas over anderhalf jaar wordt gehouden: op zaterdag 6 september 2025. De vorige reünie was zaterdag 19 september 2020 toen het internaat 105 jaar bestond.

Officiële opening van de school met internaat door Z.K.H. Prins Hendrik op 28 augustus 1915
1e rij: 2e v.l. ds. H. Buitenhuis, 4e v.l, Prins Hendrik, 6e v.l, ds. J.J. Kuyper, 7e v.l.dhr. R.M. van den Berg Saparoea (burgemeester van Vreeswijk) 2e rij: 5e v.l, dhr. J. Hazelaar, 6e v.l. dhr. H. van der Meij

2025
Het jaartal 2025 is niet toevallig gekozen, want dan zal het Prins Hendrik Internaat precies 110 jaar bestaan. Maar 2025 is ook het jaar dat het internaat zijn deuren definitief gaat sluiten. Dit vanwege een teruglopend aantal schipperskinderen en een gedwongen landelijke reorganisatie bij de beherende stichting Meander-Prokino.

Er is al een uitnodiging verstuurd naar de oud-bewoners van het Prins Hendrik Internaat, van wie de adressen bij de organisatie bekend zijn. Men wil graag zoveel mogelijk mensen bereiken die ooit op het internaat hebben gewoond, gewerkt hebben of waarvan de kinderen op dit internaat hebben gezeten.

De reünie zal plaatsvinden in Down Under in Nieuwegein. Dit is een andere locatie dan de keren daarvoor. Dit komt omdat in het overgebleven kleine gebouw van het internaat, waar nu nog schipperskinderen verblijven, in de zomer van 2025 haar deuren sluit.

Aanmelden voor de reünie
De reünie is van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het diner van 18.00 uur tot 21.00 uur. Aanmelden kan via reuniephi2025@gmail.com. Graag voor- en achternaam, geboortedatum, mogelijke dieetwensen en aantal personen vermelden.

Kosten voor deelname
Kinderen tot en met 3 jaar oud kunnen gratis aanwezig zijn bij de reünie en barbecue. De kosten voor de reünie voor kinderen t/m 12 jaar zijn 8,75 euro, het diner 16 euro. Volwassenen betalen 17,50 euro voor de reünie en 32 euro voor de barbecue.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk